Cursos

RECERCA, IDENTITAT I PROCÉS

SEMINARI 2009/10 (6a EDICIÓ).Gabriel

cursos

Fotografia Andrea Ferres

CURS ADREÇAT A: artistes, estudiants d'art de nivell avançat i persones interessades en la creació i els seus processos.
DATES: cada 2on. dissabte de mes, d'octubre a juny. (45 hores).
HORARI: 11h a 14 h i de 16h a 18 h. (5 hores/dia).
LLOC ON S'IMPARTEIX EL CURS: Palau de Santa Eulàlia (Alt Empordà).
INTERESSATS: escriure a unitathermetica@gmail.com ó trucar al 609 717 403.
PLACES: 10

PLANTEJAMENT DEL CURS

El curs s'adreça a la indagació sobre la naturalesa del procés creatiu. Veure, de com i a partir de quina manera pot instal·lar-se el volum de referents simbòlico-imaginaris que permetin despertar "l'ansietat explicativa" impulsora de la necessitat de la creació.

Veure tanmateix, com i de quina forma poden activar-se aquests "ressorts impulsors" per, en desplegar-los mitjançant un sistema o mètode formalitzador, s'assoleixi l'excel·lència sentitològica de la forma.

Aquest seminari dura tot el curs acadèmic perquè es desenvolupa al mateix ritme que l'obra creativa dels alumnes. Per aquesta mateixa raó, només poden ser admesos estudiants que estiguin seriosament compromesos amb el seu treball de creació i disposats a treballar-hi amb intensitat i rigor durant tot l'any. El seminari sorgeix del seguiment tutelat que els professors fan de l'obra de cada artista estudiant I de la discussió grupal del treball individual de cadascú.El curs investiga la naturalesa del procés creatiu en l'obra de cada estudiant.

Busca de quina manera pot instal.lar-se el volum de referents simbòlics i imaginaris que permet despertar "l'ansietat explicativa" impulsora de la necessitat de la creació. Tanmateix veure com i de quina forma poden activar-se aquests "ressorts impulsors" per desplegar-los mitjançant un sistema o mètode formalitzador per assolir l’excel·lència del sentit de la forma.

El curs "Recerca, identitat i procés" es fonamenta en la metodologia del projecte de l'alumne I busca una "ampliació de la consciència" i l'apertura d'un especial estadi relacional amb el real i amb la idea prístina de matèria sustentadora.

Gabriel, escultor, te una trajectòria creativa marcada per la recerca de la forma I el ressò interior de la mateixa. A més a més fa anys que és professor d'escultura a l'Escola Massana on ha format desenes de creadors catalans i d'arreu del món. Ultimament ha exposat al Centre d'Art Santa Mònica i a la Galeria Joan Prats de Barcelona –Art Gràfic– a Barcelona. Ha publicat el llibre d’assaig “Ultra la forma Autàrquica, l’art sense significat” i el poemari “La rossor de la tenebra”, ambdós a l’editorial Viena Edicions, col·lecció 1919. Barcelona.